fbpx

FAQ | vragen over water, waterfilters en drinkwater

Over onze waterfilters:

Alkalisch of neutraal?
Deze pH ring verhoogt de pH van je drinkwater met 1 – 1,5 punt. Hierdoor wordt het water licht basisch. Bij uw bestelling is dit een keuze. Als u kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van uw kraanwater. De inhoud van de pH ring bestaat uit: Magnetiet balletjes, zeoliet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. Lees hier alles over basisch - alkalisch water >
Zijn jullie producten BPA en Ftalaat vrij?
Alle onze waterfilter producten zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals BPA (Bisphenol A) en ftalaat.
Welke waterfilter is de beste?
Dat is een ingewikkelde vraag, want waar ben je naar op zoek. Als ik naar mijn eigen zoekcriteria kijk, was ik op zoek naar een filter die zo natuurlijk mogelijk filtert, zonder chemische rommel, die het water vitaliseerd en natuurlijk de meest gevaarlijke stoffen uit het drinkwater haalt. Verder vind ik het handig dat een waterfilter ook regenwater kunnen omzetten in drinkbaar water, je weet maar nooit. Ik heb zelf vroeger een Brita filter gehad, zeg maar het instapmodel onder de waterfilters. Ik ben er een keer voor gaan zitten om te kijken wat die nou precies filtert, dat is heel weinig. Zo weinig dat ik het de aanschafprijs niet waard vond. Omgekeerde osmose, was voor mij geen oplossing, dit haalt buiten de vervuiling ook veel gezonde mineralen uit het water, dat water is dood. Flessenwater, ook geen oplossing, is zeker niet vrij van verontreiniging en het grootste probleem, plastic! Conclusie, het is persoonlijk, probeer eerst eens in kaart te brengen waar een waterfilter volgens jou aan moet voldoen en ga dan zoeken naar een waterfilter die dit allemaal kan.
Ontstaat er bacteriegroei in jullie waterfilters?
Als water een langere tijd stilstaat kan er bacteriegroei ontstaan. Maar onze filters bevatten colloïdaal zilver en dat zorgt er onder andere voor dat er geen bacteriegroei plaatsvindt in het systeem. Hierdoor blijft het water langer vers. Als je de waterfilter dagelijks gebruikt zit er een goede doorstroming in het water en kan er ook geen bacteriegroei ontstaan. Ik vind het zelf altijd verstandig, als ik langere tijd de filter niet gebruik om deze bijvoorbeeld leeg te maken, als ik op vakantie ben, of het water te vervangen, als ik een paar dagen niet thuis geweest ben. Verder zorgen onze waterfilters er voor dat alle ongewenste protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water worden gefilterd.
Werking van de mineraalstenen
De mineraalstenen zorgen er voor dat op natuurlijke wijze de juiste hoeveelheid mineralen aan het water wordt afgegeven. Dit gebeurd door verrijking met 18 mineralen van de Sunmac® mineraalstenen. De hoge poreusheid van de mineraalstenen in het onderste reservoir bevorderen een vlotte opname van mineralen en essentiële sporenelementen in het water en verrijken het water bovendien met zuurstof.

Productsamenstelling mineraalstenen

 • calcium
 • chroom
 • fosfor
 • germanium
 • ijzer
 • jodium
 • kalium
 • kobalt
 • koper
 • magnesium
 • mangaan
 • molybdenum
 • selenium
 • sodium
 • zink
 • zwavel

Werking van de mineraalstenen

 • Jodium Jodium verbrandt een teveel aan vetten, bevordert de juiste groei en geestelijk welzijn en speelt een rol bij het verkrijgen van gezond haar, gezonde nagels, tanden en huid. Tweederde van het jodium in het lichaam bevindt zich in de schildklier. Aangezien de schildklier de stofwisseling controleert kan een gebrek aan dit mineraal resulteren in trage geestelijke reacties, gewichtstoename en een tekort aan energie. Een tekort aan jodium leidt tot krop (struma) en hypothyreoidie (onvoldoende werking van de schildklier).
 • Magnesium Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van onder andere spieren.
 • Molybdeen Molybdeen is een essentieel onderdeel van de enzymen xanthine-oxidase en xanthine-dehydrogenase. Om deze reden speelt het een belangrijke rol in de purinestofwisseling. Beide enzymen helpen bij de afbraak van purine-nucleïnezuren en vormen daarbij uiteindelijk urinezuur.
 • Chroom Chroom speelt vooral een belangrijke rol in de stofwisseling van koolhydraten en vetten. Het helpt het algemene cholesterolpeil te verlagen en de hoeveelheid goede cholesterol (HLD) te verhogen.
 • Selenium Selenium heeft vooral anti-oxiderende eigenschappen en gaat de strijd aan met de veroudering en beschermt zowel de hartspier als het immuunsysteem, waardoor oorontsteking, sinusitis, verkoudheid en bronchitis worden voorkomen... Selenium zou ook een positieve rol kunnen spelen in de preventie van prostaatkanker, maar een aantal studies spreken elkaar op dit vlak tegen.
 • Zink Zink draagt bij tot de opbouw van nieuw weefsel, vandaar dat het een essentiële rol speelt in de groei van kinderen. Zink helpt ook bij de genezing van wonden en is in het algemeen goed voor de huid.
Gebruikte technologie in de waterfilters
Mineraal bronwater is eigenlijk regenwater dat door de grond sijpelt, hierdoor wordt het gefilterd en neemt het mineralen op die in de grond voorkomen. En eigenlijk doen onze filters precies het zelfde, onze waterfilters bootsen een natuurlijk proces na.
 • Superieur in filteren Onze waterfilters zijn in staat om hoogwaardig te filteren, onder andere op chloor, chloramine, kwik en vluchtige organische stoffen. Het niveau van filtratie is hoog en beter dan de meeste andere watersystemen die vaak ook duurder zijn. Met onze waterfilters kun je zelfs van regen of slootwater schoon en gezond drinkwater maken.
 • Verhoogt de pH-waarde van het water (maakt basisch / alkalisch water) Onze waterfilters verhogen de pH-waarde van je drinkwater, wat een gezonde zuur-base balans teweeg brengt in je lichaam. Zo compenseer je op eenvoudige wijze de vaak verzurende moderne voeding en leefwijze.
 • Mineraliseren Het water wordt op natuurlijke wijze gemineraliseerd met 18 mineralen die ook van nature in bronwater voorkomen.
 • Ioniserend Het water wordt verzadigd met elektronenrijke ionen (ioniseren van het water) die helpen de vrije radicalen in uw lichaam te neutraliseren.
 • Magnetiserend De kraanmagneet van 1.200 Gauss laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje waardoor het water weer een hexagonale structuur krijgt en beter opneembaar is door uw cellen.
Hoe moet ik mijn waterfilter onderhouden?
De Aqualive AQV waterfilter is heel onderhoudsvriendelijk. Beide filters worden jaarlijks vervangen en de mineraalstenen slechts elke 3 jaar. Behalve vervanging van de filters heeft dit 4-in-1 watersysteem géén onderhoud nodig.
 1. Meerstappenfilter Vervangen na 1.800 liter of na 1 jaar.
 2. Keramisch filter Vervangen na 1.800 liter of na 1 jaar.
 3. Mineraalstenen Vervangen na 3 jaar.
 4. Onderhoud waterfilter zelf Ik maak deze een aantal x per jaar helemaal leeg en laat haal de waterfilter uit elkaar om alles te laten drogen in de zon. Misschien niet perse noodzakelijk maar geeft mij wel een fris gevoel en zonlicht geeft weer nieuwe energie.
Wat zijn de voordelen van jullie waterfilters?

De voordelen bij het gebruik van onze waterfilters:

 • De actieve kool verwijdert talloze chemisch, synthetische en organische stoffen, waaronder chloor, fluor, jodium, oliën, zuren, PCB’s, PAK’s, pesticiden, hormonen, medicijnen, bacteriën en virussen.
 • Uitstekende filtering door gebruik te maken van een keramisch filter en een meerstappenfilter.
 • Zacht water (vooral interessant in gebieden met overwegend hard water). Hard water bevat veel kalk met als gevolg die vieze (bruine) randen op kopjes of een kalk- of olielaagje op koffie of thee. Lekker water met een betere smaak.
 • Reductie van verontreiniging zoals chloor, zware metalen (zoals lood en koper) en pesticiden.
 • Gemak, zonder veel moeite maak je van kraanwater heerlijk mineraalwater. Kan overal geplaatst worden en onze waterfilters hebben geen stroom of wateraansluiting nodig.
 • Reductie van medicijnresten. Je kan zelf nog zo terughoudend zijn in medicijngebruik maar uit onderzoek van het RIVM in samenwerking met het ministerie van VROM in 2003 en 2007 blijkt dat de medicijnresten in ons kraanwater zijn toegenomen.
 • Reductie van kalk (goed voor lijf maar ook voor kalkaanslag in de keuken(apparaten).
 • Besparingen, bespaar op de hoge kosten van flessenwater en de afvalberg van plastic flessen in onze oceanen.
 • Verwijdering van ongewenste smaak- en geurstoffen. Verbeteren mineraalgehalte van het water (toevoeging van voor je lichaam noodzakelijke mineralen).
 • Onderhoudsarm, slechts 1 x per jaar de filters vervangen en 1 x per 3 jaar de mineraalstenen, verder onderhoudsvrij.
Wat is de handigste methode om het bovenste vat te vullen?
Dat doet ieder op zijn eigen manier, ik heb zelf een glazen pot van ongeveer 750 ml en vul zo het bovenste vat. Andere gebruiken een kan of hebben een slang aan hun kraan.
Wanneer moet ik mijn waterfilter elementen vervangen?
Het is verstandig om de waterfilter elementen op tijd de vervangen, omdat de werking garandeert. De keramische filter: elk jaar of na 1.800 liter. Ik schuur deze met een sponsje als het water er niet meer goed doorheen loopt, maar is zo gering dat ik deze filter in de afgelopen 2 jaar nog niet vervangen heb. Ik gebruik alleen kraanwater, als je regen of slootwater gebruikt zal deze sneller versleten zijn. Meerstappen filter: elk jaar of na 1.800 liter. Deze is gewoon naar een jaar uitgewerkt, dus is het verstandig om deze ook echt te vervangen anders wordt het water niet goed meer gefilterd. Mineraalstenen: Deze set hoeft slechts 1x per 3 jaar te worden vervangen voor nieuwe mineraalstenen.

 

Over water in het algemeen:

Wat is hard water?
Hard water is water dat relatief veel opgeloste kalk bevat. Kalk bestaat uit calcium en magnesium. In sommige streken is het water van nature hard. Dit kan heel wat nadelen opleveren. Met een waterontharder kunt je je leidingwater verzachten. Onze waterfilters maken het kraanwater zacht met ongeveer een PH van 9, waardoor je heerlijk zacht water krijgt.

 

Waterflessen:

Zijn plastic flessen beter dan kraanwater?
Nederlanders drinken tegenwoordig 3 x zoveel water uit plastic flesjes als 15 jaar geleden. Ik vind dat je vooral geen water uit flessen moet drinken, zeker niet uit plastic flessen. Het meeste water in plastic flessen is gewoon kraanwater, wettelijk mag 40% van zogenaamd bronwater uit plastic flessen, gewoon uit kraanwater bestaan. Niet alleen is water uit een fles vele malen duurder dan kraanwater, het is ook een grote aanslag op het milieu en een grote marketingleugen, water uit plastic flessen is eigenlijk ongezond en veel te duur, maar door de marketing worden we voor de gek gehouden, alsof het vers bronwater is uit de Alpen, wat bijna nooit het geval is.

Weekmakers, ftalaten en Bisphenol A in plastic flessen

Eigenlijk zijn plastic flessen zeer breekbaar. Om dat tegen te gaan wordt het plastic voorzien van allerlei weekmakers, die ftalaten worden genoemd, die het plastic veerkracht en elasticiteit geven. Deze weekmakers, ftalaten en Bisphenol A zijn hoog toxische stoffen die lekken in het drinkwater. Bisphenol A, ook wel BPA. Dit is een van de bestanddelen die vrijwel alle plastic flessen en kartonnen waterpakken, want die hebben een plastic binnenkant, bevatten en die in jouw water terecht komen. Deze stof werkt als een soort kunstmatige hormoon, omdat dit het vrouwelijke hormoon oestrogeen nabootst, met alle gevolgen van dien. Dus als je uit plastic flessen drinkt krijg je oestrogeen binnen, lijkt mij niet heel gezond.

Plastic bergen in de oceanen

Jaarlijks wordt er aan flessenwater zo’n 20-miljard euro omgezet. Er is 1,5 miljard kilo aan plastic nodig om al die flessen te produceren. En dat geeft heel veel, moeilijk afbreekbaar, afval. Deze plasticsoep of drijvende vuilnisbelt genoemd, is een gebied in het noorden van de Grote of Stille Oceaan waar enorme hoeveelheden plastic bijeen drijven. Deze ophoping van plastic in de zee, is misschien wel zo groot als Europa! Stel jij gaat vis eten uit een van de zeeën. Deze vis heeft deze giftige plastic deeltjes in zijn lichaam, en zo komen deze giftige stoffen via de organen in de vissen ook in onze maag terecht.

Zijn plastic flessen beter dan kraanwater?

Antwoord: NEE

Reden:

 1. Plastic flessen bevatten nagenoeg het zelfde of zerlfs minder gezond water dan kraanwater
 2. Plastic flessen bevatten giftige stoffen, zoals weekmakers, ftalaten en Bisphenol A
 3. Plastic flessen zorgen voor een ongekende vervuiling van onze zeeën en ons gehele milieu
Ikzelf neem het zekere voor het onzekere en filter mijn water om verschillende redenen en ja onze waterfilters zijn vrij van weekmakers.