Wat te doen bij alg?

Jij bent nu hier:
Geschatte leestijd: 1 min

Breng water aan de kook. Haal alles uit de onderste tank. Zichtbare alg of groene aanslag op de stenen haal je vervolgens weg met een borsteltje/schuursponsje onder een stromende kraan. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen (dus niet uitkoken). Laat de stenen 1 uur in dit water staan om algsporen in de poreuze stenen te verwijderen.

De pH ring kun je onder koud stromend water afspoelen en afborstelen. Dus geen heet water gebruiken. Vul de onderste tank voor 1/3 met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn aan toe. Met een zachte doek (om krassen te voorkomen) neem je met dit mengsel de binnenkant van de tank af en de buitenkant van het filter. Als je klaar bent dan laat je het mengsel via het kraantje weglopen om eventuele sporen in het kraantje te verwijderen.

Daarna alles een paar keer doorspoelen om eventuele azijnresten te verwijderen en je waterfilter is weer zo goed als nieuw.

Tip: een belangrijke reden van alggroei is warmte en zonlicht. Zorg er voor dat je waterfilter niet in het zonlicht staat of in de buurt van een warmtebron.

Tags:
Ben je tevreden met dit antwoord?
Dislike 0
Aantal x bekeken: 223
Vorige: Wat gebeurt er als ik de filter voor een langere tijd niet gebruik?
Volgende: Mineraalstenen vervangen