Vlaardingers moeten drinkwater koken vanwege E.colibacterie

Het komt steeds vaker in het nieuws, ons drinkwater vervuild met chemische stoffen van een fabriek, medicijnresten en drug en nu weer een bacterie. In het drinkwater in Vlaardingen zit de E.colibacterie. De darmbacterie E.coli kwam in het drinkwater terecht bij werkzaamheden. Evides neemt nu monsters en onderzoekt wat er precies is misgegaan.

De bacterie is ook opgedoken in de Zuidbuurt van Maassluis. Het gaat om een klein gebied in het noordoostelijke deel van Maassluis met twintig adressen dat grenst aan de Broekpolder.
Het zijn vooral agrarische bedrijven die daar zitten. Volgens een woordvoerder zijn er lage waarden gemeten. Ook is niet duidelijk hoe ver de bacterie precies verspreid is. Daarom is uit voorzorg heel Vlaardingen gewaarschuwd.

Ze adviseren alle Vlaardingers om het water 3 minuten te koken vóór gebruik in eten of drinken voor mensen en huisdieren. Voor baden, douchen of vaatwassen hoeft het niet gekookt te worden. Het kookadvies geldt voor minimaal 3 dagen.

Drinkwater niet in de waterkoker koken

Een logische gedachte is dan om het water te koken in de waterkoker, maar dat is niet goed. Het advies is om het water te koken in een pan of fluitketel. Waterkokers stoppen meestal zodra het water kookt, en de bacterie is pas dood na 3 minuten koken.

Gevaren van E.colibacterie in drinkwater

De E.colibacterie die normaal gesproken in onze darmen voorkomt geeft daar geen problemen. Sommige soorten kunnen echter maagdarmklachten of urineweginfecties veroorzaken. Bij mensen met een verminderde weerstand kunnen ook andere infecties optreden. Een bepaalde soort E.coli staat erom bekend dat hij voedselvergiftigingen veroorzaakt, vaak via besmet rundvlees. De gemeente Vlaardingen raadt mensen met klachten aan om hun huisarts te raadplegen.

Weer een reden om een betaalbare waterfilter te kopen voor echt gezond drinkwater.

(bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.