fbpx

Contact

Heb je een vraag of wil je om welke andere reden contact, gebruik dan onderstaand formulier.

Stuur ons een bericht

Info

deWaterfilter
Postekampke 14
5221 BL Den Bosch
Tel nr: 06-41009464

Veel gestelde vragen

Wij hebben alvast de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, misschien heb je wat aan deze informatie.

Hoe maak ik het keramische filter schoon?
De witte bol wordt bruin van de kalk en/of groen van de alg. Verwijder het filter uit de bovenste tank. Met het schuurgedeelte van een schuurponsje schuurt u zachtjes over het filter totdat het weer wit wordt. Houdt bij het verwijderen uit de tank en bij het schoonmaken zowel de plastic voet als het filter goed vast. Kook het filter nooit uit om kalk te verwijderen. Hierbij beschadigt u de plastic voet en wordt het filter onbruikbaar.
Is mijn systeem lek?
Soms blijft er lucht achter in het meerstappenfilter waardoor dit overloopt. Verwijder in dat geval het filter en draai de filterring eraf. Schud het filter heen en weer en leg het horizontaal in een bak koud water. Draai het filter een paar keer rond en til af en toe de bovenen onderkant omhoog zodat de lucht kan ontsnappen. Als er geen luchtbelletjes meer uitkomen dan installeert u het filter opnieuw in het systeem. Ook kan het zijn dat het kraantje te vast of te los is gemonteerd. Controleer dit door een tissue onder het siliconen ringetje van het kraantje te houden. Controleer tot slot of u niet meer water in de bovenste tank heeft gegoten dan er in de onderste tank past.
Wat te doen als u algvorming heeft?
Breng water aan de kook. Haal alles uit de onderste tank. Zichtbare alg op de stenen haalt u weg met een borsteltje/schuursponsje onder een stromende kraan. Leg de stenen in een bak en giet hier het kokende water overheen (dus nietuitkoken). Laat de stenen 1 uur in dit water staan om algsporen in de poreuze stenen te vernietigen. De pH ring kunt u onder koud stromend water afspoelen en afborstelen. Dus geen heet water gebruiken. Vul de onderste tank voor 1/3 met lauwwarm water en voeg hier een scheut natuurazijn aan toe. Met een zachte doek (om krassen te voorkomen) neemt u met dit mengsel de binnenkant van de tank af en de buitenkant van het filter. Als u klaar bent dan laat u het mengsel via het kraantje weglopen om eventuele sporen in het kraantje te verwijderen. Daarna alles een paar keer doorspoelen om eventuele azijnresten te verwijderen.
Vakantie
Een deel van de mineraalstenen is geïmpregneerd met colloïdaal zilver. Dit gaat de groei van bacteriën tegen waardoor het water langer houdbaar blijft. Gaat u een paar dagen weg? Dan kunt u de onderste tank het beste vol met water laten staan. Gaat u meer dan 1 week weg? Leg dan bij voorkeur het meerstappenfilter en de pH ring (bij een alkalische versie) nat in een plastic zak in de koelkast. U kunt het dan veilig gedurende een half jaar bewaren
Alkalisch of neutraal?
Deze pH ring verhoogt de pH van je drinkwater met 1 – 1,5 punt. Hierdoor wordt het water licht basisch. Bij uw bestelling is dit een keuze. Als u kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van uw kraanwater. De inhoud van de pH ring bestaat uit: Magnetiet balletjes, zeoliet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. Lees hier alles over basisch - alkalisch water >
Zijn jullie producten BPA en Ftalaat vrij?
Alle onze waterfilter producten zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals BPA (Bisphenol A) en ftalaat.
Welke waterfilter is de beste?
Dat is een ingewikkelde vraag, want waar ben je naar op zoek. Als ik naar mijn eigen zoekcriteria kijk, was ik op zoek naar een filter die zo natuurlijk mogelijk filtert, zonder chemische rommel, die het water vitaliseerd en natuurlijk de meest gevaarlijke stoffen uit het drinkwater haalt. Verder vind ik het handig dat een waterfilter ook regenwater kunnen omzetten in drinkbaar water, je weet maar nooit. Ik heb zelf vroeger een Brita filter gehad, zeg maar het instapmodel onder de waterfilters. Ik ben er een keer voor gaan zitten om te kijken wat die nou precies filtert, dat is heel weinig. Zo weinig dat ik het de aanschafprijs niet waard vond. Omgekeerde osmose, was voor mij geen oplossing, dit haalt buiten de vervuiling ook veel gezonde mineralen uit het water, dat water is dood. Flessenwater, ook geen oplossing, is zeker niet vrij van verontreiniging en het grootste probleem, plastic! Conclusie, het is persoonlijk, probeer eerst eens in kaart te brengen waar een waterfilter volgens jou aan moet voldoen en ga dan zoeken naar een waterfilter die dit allemaal kan.
Ontstaat er bacteriegroei in jullie waterfilters?
Als water een langere tijd stilstaat kan er bacteriegroei ontstaan. Maar onze filters bevatten colloïdaal zilver en dat zorgt er onder andere voor dat er geen bacteriegroei plaatsvindt in het systeem. Hierdoor blijft het water langer vers. Als je de waterfilter dagelijks gebruikt zit er een goede doorstroming in het water en kan er ook geen bacteriegroei ontstaan. Ik vind het zelf altijd verstandig, als ik langere tijd de filter niet gebruik om deze bijvoorbeeld leeg te maken, als ik op vakantie ben, of het water te vervangen, als ik een paar dagen niet thuis geweest ben. Verder zorgen onze waterfilters er voor dat alle ongewenste protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water worden gefilterd.
Werking van de mineraalstenen
De mineraalstenen zorgen er voor dat op natuurlijke wijze de juiste hoeveelheid mineralen aan het water wordt afgegeven. Dit gebeurd door verrijking met 18 mineralen van de Sunmac® mineraalstenen. De hoge poreusheid van de mineraalstenen in het onderste reservoir bevorderen een vlotte opname van mineralen en essentiële sporenelementen in het water en verrijken het water bovendien met zuurstof.

Productsamenstelling mineraalstenen

 • calcium
 • chroom
 • fosfor
 • germanium
 • ijzer
 • jodium
 • kalium
 • kobalt
 • koper
 • magnesium
 • mangaan
 • molybdenum
 • selenium
 • sodium
 • zink
 • zwavel

Werking van de mineraalstenen

 • Jodium Jodium verbrandt een teveel aan vetten, bevordert de juiste groei en geestelijk welzijn en speelt een rol bij het verkrijgen van gezond haar, gezonde nagels, tanden en huid. Tweederde van het jodium in het lichaam bevindt zich in de schildklier. Aangezien de schildklier de stofwisseling controleert kan een gebrek aan dit mineraal resulteren in trage geestelijke reacties, gewichtstoename en een tekort aan energie. Een tekort aan jodium leidt tot krop (struma) en hypothyreoidie (onvoldoende werking van de schildklier).
 • Magnesium Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van onder andere spieren.
 • Molybdeen Molybdeen is een essentieel onderdeel van de enzymen xanthine-oxidase en xanthine-dehydrogenase. Om deze reden speelt het een belangrijke rol in de purinestofwisseling. Beide enzymen helpen bij de afbraak van purine-nucleïnezuren en vormen daarbij uiteindelijk urinezuur.
 • Chroom Chroom speelt vooral een belangrijke rol in de stofwisseling van koolhydraten en vetten. Het helpt het algemene cholesterolpeil te verlagen en de hoeveelheid goede cholesterol (HLD) te verhogen.
 • Selenium Selenium heeft vooral anti-oxiderende eigenschappen en gaat de strijd aan met de veroudering en beschermt zowel de hartspier als het immuunsysteem, waardoor oorontsteking, sinusitis, verkoudheid en bronchitis worden voorkomen... Selenium zou ook een positieve rol kunnen spelen in de preventie van prostaatkanker, maar een aantal studies spreken elkaar op dit vlak tegen.
 • Zink Zink draagt bij tot de opbouw van nieuw weefsel, vandaar dat het een essentiële rol speelt in de groei van kinderen. Zink helpt ook bij de genezing van wonden en is in het algemeen goed voor de huid.
Gebruikte technologie in de waterfilters
Mineraal bronwater is eigenlijk regenwater dat door de grond sijpelt, hierdoor wordt het gefilterd en neemt het mineralen op die in de grond voorkomen. En eigenlijk doen onze filters precies het zelfde, onze waterfilters bootsen een natuurlijk proces na.
 • Superieur in filteren Onze waterfilters zijn in staat om hoogwaardig te filteren, onder andere op chloor, chloramine, kwik en vluchtige organische stoffen. Het niveau van filtratie is hoog en beter dan de meeste andere watersystemen die vaak ook duurder zijn. Met onze waterfilters kun je zelfs van regen of slootwater schoon en gezond drinkwater maken.
 • Verhoogt de pH-waarde van het water (maakt basisch / alkalisch water) Onze waterfilters verhogen de pH-waarde van je drinkwater, wat een gezonde zuur-base balans teweeg brengt in je lichaam. Zo compenseer je op eenvoudige wijze de vaak verzurende moderne voeding en leefwijze.
 • Mineraliseren Het water wordt op natuurlijke wijze gemineraliseerd met 18 mineralen die ook van nature in bronwater voorkomen.
 • Ioniserend Het water wordt verzadigd met elektronenrijke ionen (ioniseren van het water) die helpen de vrije radicalen in uw lichaam te neutraliseren.
 • Magnetiserend De kraanmagneet van 1.200 Gauss laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje waardoor het water weer een hexagonale structuur krijgt en beter opneembaar is door uw cellen.