Schoon water voor thuis | waterfilter voor thuis | water zuiveren

Schoon water voor thuis | waterfilter voor thuis | water zuiveren

Een waterfilter voor thuis, een water filter waar je kraanwater/leidingwater mee kunt filteren & zuiveren. De laatste tijd is het ons kraanwater vaak in het nieuws, veel huishoudens hebben te maken met hard water en daardoor kalkaanslag. Maar ook dat er bruin water uit de kraan komt, dat kan betekenen dat er deeltjes ijzer of mangaan in het kraanwater zitten. De waterleidingbedrijven geven zelf aan dat het steeds moeilijker wordt om ons kraanwater schoon te houden. En in het geval van medicijnresten en andere vormen van vervuiling is er nog geen goede oplossing gevonden.

Daarom kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en een waterfilter in huis halen. Je leest vaak de discussie is een waterfilter zin of onzin, als jij ook twijfelt raad ik je aan om dit stuk te lezen: waarom water filteren/zuiveren. Toen ik dat gelezen had, was het voor duidelijk een waterfilter is zinvol, en heb ik gekozen om voor mijzelf te gaan zorgen en heb ik een water filter systeem aangeschaft en wel de Aqualive AQV 5 waterfilter. Achteraf gezien misschien zou ik een grotere waterfilter kopen, omdat wij met 4 personen zijn was de AquaLive AQV 12 waterfilter, voor het grote gezin, een betere keuze geweest. Maar goed het is nu een kwestie van wat vaker water bijvullen en dat is wel te overzien.

Kraanwaterzuiveraars & leidingwaterfilters voor thuis

Kraanwater filteren voor gezond drinkwater, je ziet van allerlei termen voorbij komen voor het filteren van water: filter, filteren, filtering, filtratie, waterfilter, zuiver, zuiveren en zuivering, ze komen allemaal op het zelfde neer, je kraanwater weer echt gezond drinkwater maken zodat het gezond en goed opneembaar is voor je lichaam.

Water zuiveren thuis is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt, het is eenvoudig te realiseren. Het enige dat je hoeft te doen, is een filter voor waterzuivering thuis in uw gootsteenkastje, of zoals wij doen, op de aanrecht. Het leidingwater voeg je eenvoudig toe met een kan in het bovenste deel van de waterfilter en vervolgens gaat de rest van het zuiveringsproces automatisch en kun je vervolgens gezuiverd water uit het kraantje aan de onderkant tappen.

Water is een van de belangrijkste elementen die we tot ons nemen. Wij bestaan zelf voor een groot deel uit water en water is ook een belangrijke manier om je afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Daarom mag je best kritisch zijn op de kwaliteit van je drinkwater. Zuiver water is echter schaars en wordt steeds schaarser. Water in flessen kopen is een tijdelijke oplossing en is vrij kostbaar, bovendien is niet elk bron- of mineraalwater van goede kwaliteit. Een goed zuiveringsapparaat is goedkoper, eenvoudiger en milieuvriendelijker. De Waterfilter biedt je voor vrijwel elke situatie een geschikte waterfilter, of dit nu is voor thuis, voor op een boot of op woonboot is.

Waterontharding, het ontharden van het leidingwater minder kalk en hard water

Hard water en daardoor kalk is ook vaak een reden om een waterfilter aan te schaffen voor zachter drinkwater thuis. Dus je leidingwater zuiveren met een waterfilter om hard water zacht te maken en de kalk te verwijderen. Elk huishouden in Nederland heeft in meer of mindere mate te maken met kalkaanslag. Er zijn allerlei producten in de handel om dit weer “onzichtbaar” te maken. Dit zijn echter producten die de kalkaanslag maar tijdelijk oplossen, want het probleem blijft zich voordoen omdat de kalk uit je leidingwater komt. Ik merk het ieder keer als ik een glas water bij iemand anders neem, het water is minder zacht en heeft vaak ook een bijsmaak, ik ben verwend met mijn waterfilter.

Waterfilter boot of woonboot

Een water filter voor je boot of woonboot, een waterfilter monteren en water filteren in je boot of woonboot is geen overbodige luxe, het water in een schoon watertank verliest snel aan kwaliteit, daarom is het van belang dat u het water zuivert alvorens men het consumeert. Ik werd pas geleden gebeld door iemand die een woonboot heeft en het water uit hun schoon watertank, niet schoon meer is en of ze daar de Aqualive AQV waterfilter voor kon gebruiken? Natuurlijk, zei ik, je kunt zelfs van regenwater of slootwater, schoon drinkwater maken.

Een waterfilter voor de boten maar ook voor je caravan of camper op de camping, is geen overbodige luxe. Vaak staat het water in de voorraad tank van de boot, caravan of kampeerauto lang stil en kunnen zich ongewenste bacteriën vormen of kan er alg vorming ontstaan en dan is een waterfilter geen overbodige luxe. Ook warmte kan ertoe leiden dat het drinkwater niet zuiver meer is en bacteriegroei kan dan voor ongewenste maag- en darmklachten zorgen, voorkom dit met de het kopen van een water filter.

Als je klaar bent met het kopen van waterflessen of je wil zeker zijn dat je drinkwater veilig is, is de Aqualive AQV waterfilter de waterfilter voor jou. Op deze site vind je complete watersystemen en accessoires voor deze waterfilters.

Wat kost een waterzuiveraar of waterfilter?

Je koopt al een waterfiltersysteem vanaf 189 euro oplopend tot 259 voor de meest luxe versie. Hiermee kun je dan duurzaam en overal in je huis schoon drinkwater gebruiken. Buiten de eenmalige aanschaf van de water filter heb je ook de accessoires voor deze waterfilters. Je koopt per jaar een waterfilterset of losse meerstappen filter en keramisch filter en 1 x per 3 jaar een set mineraalstenen. Dat is goedkoop zeker als je kijkt naar flessenwater en wat je er voor terug krijgt. Het komt ongeveer neer op een paar cent per liter als je dit over een aantal jaar bekijkt, dat is je gezondheid toch wel waard?

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.