Schoon water, waterfilters op vakantie

Schoon water waterfilter op vakantie, reis, hotel, camping, caravan of camper

Water drinken is één van de belangrijkste dingen als je op reis bent. Vooral in warme en/of tropische landen is drinken belangrijk. Je blijft er gezond en fit door, en schoon drinkwater is dan van levensbelang. Meestal is de drinkwatervoorziening niet van de kwaliteit die je thuis gewend bent. Het lichaam bestaat voor gemiddeld 70 procent uit water, en ook tijdens het reizen of op vakantie moet dat zo blijven.

Wel of niet een waterzuiveraar of filter gebruiken

Uit onderzoek blijkt dat 8% van alle Nederlanders zegt wel eens ziek geworden te zijn door het drinken van kraanwater op vakantie. Als je geen schoon, gefilterd, drinkwater gebruikt in het buitenland kan dat leiden tot maag- en darmklachten, diarree, hepatitis A of zelfs cholera. Je staat er eigenlijk nooit bij stil want hier is het is heel normaal: Je draait de kraan open en je schoon drinkwater om te drinken, je tanden mee te poetsen en om te gebruiken bij het koken. Maar dit is niet overal het geval. In veel vakantielanden is dit niet zo vanzelfsprekendheid en daardoor ben je vaak genoodzaakt om het vrij dure flessenwater te gebruiken. En dat is in meer vakantielanden dan je denkt.

Er zijn ook vakantielanden die eigenlijk helemaal geen kraanwater kennen, dat water komt uit een bron. dat is gelukkig niet vaak maar het geeft wel aan dat schoon kraanwater niet voor iedereen in de wereld normaal is. Veel reizigers die ziek worden op reis, worden ziek door het voedsel of het water wat ze binnenkrijgen. Als dit aan het drinkwater ligt komt dat door virussen, bacteriën en parasieten. Ga je naar een bestemming waar je het kraanwater niet kunt drinken en de aanwezigheid van flessen water te duur is of misschien helemaal niet aanwezig, dan is een waterfilter een uitkomst en heb je geen zorgen meer over het drinkwater.

Water zuivering voor veilig drinkwater onderweg op vakantie of tijdens het reizen

Onze waterfilters, een perfect waterzuivering systeem voor veilig drinkwater onderweg, tijdens je vakantie, in het hotel, op de camping, in de caravan of camper. Nee, het is geen katadyn waterfilter voor survival die ze bijvoorbeeld bij de Bever verkopen, daar zijn onze waterfilters te groot voor, maar voor al het andere werk zijn ze prima geschikt, dus bijvoorbeeld ook goed om te kamperen met een wat grotere tent.

Waterfilters zijn in staat om de meeste bacteriën en protozoa (kleine beestjes die ziektes met zich meedragen) uit het water te filteren. De meeste filters gebruiken hiervoor een chemisch middel om dit te probleem op te lossen zodat je veilig drinkwater hebt. Dat chemische middel doodt de virussen, maar er blijft ook een chemisch smaakje achter in het water. Dat heeft de Aqualive AQV waterfilter niet, die filtert op een andere, meer natuurlijke, manier, met het zelfde resultaat. Heerlijk zacht water met een natuurlijke smaak.

Onzichtbare ziekteverwekkers in drinkwater

Het water van een riviertje of beekje kan er nog zo helder uitzien, maar kan dan toch vol zitten met onzichtbare ziekteverwekkers. En dan lijkt het heel zuiver en gezond drinkwater maar wordt je er toch ziek van. Maar ook als het water niet helemaal helder is, wat overigens niets zegt over hoe schoon het is, kun je dit water filteren tot gezond en helder drinkwater. Onze waterfilters zijn namelijk ook geschikt om regenwater en slootwater tot schoon drinkwater te filteren. Dus mocht er geen water meer uit de kraan komen of ben je in een gebied zonder kraanwater, filter dan het water uit de sloot of regenwater tot heerlijk drinkwater.

Deze onzichtbare ziekteverwekkers zijn als volgt onder te verdelen:

Protozoa
Deze komen voor in heel veel soorten buitenwater en eigenlijk in alle werelddelen. Dit zijn eencellige diertjes die zich graag in onze darmen nestelen. Deze boosdoeners zijn eenvoudig te filteren, door een keramische filter, de gaatjes die daar inzitten zijn te klein en daar passen ze niet doorheen. Protozoa kunnen maag- en darmkrampen en diarree veroorzaken. Omdat ze bijna overal voorkomen in buitenwater, zou ik ieder risico vermijden en een van onze waterfilters gebruiken.

Bacteriën
Bacteriën zijn micro-organismen die klein zijn, kleiner dan > 0,2 micron. Bekende voorbeelden hiervan zijn Cholera, Tyfus en Legionella. Zijn ook overal in de wereld te vinden en ook voor deze geld voorkomen is beter dan genezen.

Virussen
Virussen zijn de allerkleinste onzichtbare ziekteverwekkers, kleiner dan 0,1 micron. Bekende voorbeelden hiervan zijn Hepatitis A en E,  en Polio. Deze komen voor in water dat door mensen of dieren vervuild is. En het meest in de werelddelen Afrika en Azië en ook, maar minder, in Zuid-Amerika en Australië. Bijna niet in Noord Amerika en Europa.

Chemicaliën
Chemicaliën zijn bijvoorbeeld pesticiden, insecticiden, industrieel afval. Ook komen chemicaliën in ons drinkwater, denk aan lood uit waterleidingen en chloor.

Alle hierboven genoemde verontreinigingen zijn uit het water te halen door onze Aqualive AQV waterfilters, zij kunnen stuk voor stuk van verontreinigd water, schoon en gezond drinkwater maken. Op een eenvoudige en betaalbare manier

Bekende landen waar een waterfilter handig is

Ik veel landen in Europa zit chloor in het drinkwater en dat geeft een hele typische smaak waar wij Nederlanders niet aan gewend zijn en ook als vies ervaren. Daarom is onze waterfilters zo handig, je neemt deze mee zonder water er in naar je vakantie bestemming, dan weegt de filter bijna niets. En als je op de bestemming bent aangekomen, op de camping maar ook het appartement of hotel, vul je de filter met water en kan deze zijn werk doen. Iedere dag schoon en veilig drinkwater zonder nare bijsmaakjes. En als je de waterfilter dan toch hebt staan, gebruik deze dan ook eens voor je koffie of thee en proef het verschil, want koffie met chloorsmaak is echt niet lekker. Nu weet kun je antwoord geven op de vraag die veel mensen stellen, waarom water filteren, niet alleen in Nederland maar ook op vakantie in het buitenland.

Spanje: In Spanje is de waterkwaliteit per regio verschillend. Over het algemeen is het drinkwater wel veilig maar heeft het een vieze smaak. Ik hoor daar regelmatig mensen over. Vooral langs de kust, waar toch de meeste Nederlanders op vakantie gaan, heeft het gewoon een vieze smaak. Je kunt dat overstappen op flessenwater, maar onze kleinste waterfilter de Aqualive AQV 5 waterfilter is dat snel meegenomen in de auto, camper of caravan. En dan heb je altijd, veilig en schoon drinkwater voor weinig geld.

Marokko: Een ander voorbeeld is Marokko, in de meeste toeristische gebieden is de kwaliteit van het kraanwater redelijk te noemen, maar er blijft een risico bestaan als je daar water uit de kraan drinkt.Daarom raden wij ook in Marokko aan om een waterfilter te gebruiken en dan misschien niet zozeer voor de smaak maar om om echt alle ziekteverwekkers uit het water te halen, dat is wel zo veilig en op vakantie ziek worden is zonde van je geld en tijd.

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.