Wordt calcium, kalk gefilterd?

Jij bent nu hier:
Geschatte leestijd: 1 min

In feite zijn kalk en calcium hetzelfde. Echter, er is een verschil in onopgeloste (harde) kalk/calcium en opgeloste kalk/calcium.

De onopgeloste (harde) kalk/calcium deeltjes worden tegengehouden door het keramische filter (de witte bol in de boventank) van de AQV waterfilters. In dit filter zitten namelijk hele kleine gaatjes van 0,2 micron (0,0002 mm) welke, naast de onopgeloste (harde) kalk/calcium, tevens sediment deeltjes, bacteriën en protozoa in het water tegenhouden.

Nu is het niet zo dat onopgeloste (harde) kalk/calcium heel slecht is voor het lichaam. Wel is het minder goed voor huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld een waterkoker. Denk hierbij aan de lastig te verwijderen gele kalklaag op de bodem.

De opgeloste kalk/calcium daarentegen, gaat door de filters heen en wordt dus niet tegengehouden. Hier is bewust voor gekozen, omdat het een mineraal is, wat ons lichaam goed kan gebruiken.

Verder kun je deze vorm van kalk/calcium na verloop van tijd ook zien in bijvoorbeeld de waterkoker. Echter, in dat geval als een witte poederachtige aanslag, welke gemakkelijk te verwijderen is met wat natuurazijn.

Tags:
Ben je tevreden met dit antwoord?
Dislike 0
Aantal x bekeken: 87
Vorige: Redox filter, wat is dat?
Volgende: Zijn plastic flessen beter dan kraanwater?