Nieuwe meerstappenfilter voor de Aqualive AQV 5 en 12

Nieuwe meerstappenfilter voor de Aqualive AQV 5 en 12

Om mee te gaan met de tijd en de laatste inzichten te kunnen toepassen in onze waterfilters zijn we vanaf vandaag overgestapt op nieuwe, betere, meestappenfilters voor de AQV 5 en de AQV 12.
Uit de meest recente onderzoeken kwam naar voren dat de huidige AQV meerstappenfilters al na een paar maanden de ph terugliep. Om dit te voorkomen is gekozen voor een een soort meerstappenfilters, die deze eigenschap niet meer hebben.

Ook is er voor gekozen om de meerstappenfilter standaard niet meer alkalisch te maken, deze wordt er voortaan los bijgeleverd in de vorm van een losse PH ring. Met deze ring wordt de pH-waarde van het gefilterde water met 1 tot 1,5 punt verhoogd.

Voor de AQV 5 zal het meerstappenfilter bestaan uit 4 lagen en voor de AQV 12 zal deze bestaan uit 5 lagen. Dit heeft met de lengte van het filter te maken.
De nieuwe meerstappenfilters halen wel tot 99,9 % van de vervuilende stoffen uit het water.

Werking nieuwe meerstappenfilter voor de Aqualive AQV 5 en 12

  • 1e laag Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname. Het meest voorkomend type is 20X40, deze heeft echter een grotere korrel en minder opname. Actieve koolstof is negatief geladen en kan daarom verontreinigingen, zoals chloor, benzeen en andere kankerverwekkende stoffen uit het water filteren.
  • 2e laag Zeoliet balletjes. Dit zijn milieuvriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan en ammonia en nitriet uit het water en ook  andere schadelijke stoffen, zware metalen maar ook (restanten van) geneesmiddelen, het maakt het water ook zachter.
  • 3e laag Silica en combi balletjes. De balletjes bestaan uit Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een een anti bacteriologische werking en een redox functie met sterke anti-oxidant werking. Antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid. Ze beletten vrije radicalen om schade aan te richten en helpen ongewenste oxidatie van ons lichaam te voorkomen.
  • 4e laag Illite balletjes, klei mineralen. Geven een infrarood frequentie af van 9,36 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als ons lichaam. Hierdoor worden onze cellen geactiveerd en ook de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. En hebben een anti bacteriologische werking.
  • Alleen bij de AQV 12:
    5e laag Klei balletjes. Verhogen de zuurstof opname in het bloed en verbeteren de stofwisseling.

 

Losse filterring Aqualive AQV 5 en 12 waterfiltersystemen

Vanaf nu worden de nieuwe filter meegeleverd met de Aqualive AQV 5 en 12 waterfiltersystemen. De standaard filterringen in de AQV-systemen zijn n.l. van een type met een universeel schroefdraad. Ervaring heeft geleerd dat de meerstappenfilters hier niet altijd goed in passen/pasten. De nieuwe filterringen zijn voorzien van een gesloten schroefdraad waar de filters altijd in passen.

Standaard wordt het systeem met de pH ring geleverd. Op verzoek kan je ook voor een niet alkalische versie kiezen zonder de pH ring. De prijs zonder ring wordt dan € 10 lager. De levering van de nieuwe filters betekent ook dat we de prijzen hebben moeten verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.