Water drinken gezond en maakt je beter

Water drinken gezond en maakt je beter

Water drinken gezond en maakt je beter. Japanse vrouwen staan bekend om hun slanke, gezonde uiterlijk. Hoe Japanners genetische gebouwd zijn zal ook een roil spelen, maar zeker ook hun leefwijze en hoe en wat ze eten en drinken. Ze hebben namelijk een ochtendritueel, waarvan velen zeggen dat dit helpt om gezond te blijven. Dit ochtendritueel houdt in dat de meeste Japanse vrouwen water drinken op hun nuchter maag.

Dit ritueel, wat inmiddels diep geworteld is in de Japanse cultuur, is eigenlijk een vorm van waterzuivering die ook wetenschappelijk is bewezen, en die je kan helpen om bepaalde aandoeningen te verbeteren of helemaal laten verdwijnen. In tegenstelling tot Nederland en andere westerse landen, heeft de Japanse bevolking (nog) niet zwaar te lijden de moderne westerse ziektes zoals obesitas en diabetes. Het is dus slim om eens te kijken naar hun gezondere levensstijl!

Water drinken gezond, waarom is drinkwater zo belangrijk?

Om te beginnen, 70% van je lichaam bestaat uit water, dus is het essentieel om dit met regelmaat aan te vullen met gezond drinkwater zodat je lichaam goed blijft werken. Als je niet met regelmaat zuiver drinkwater tot je neemt heeft dit nadeliger effecten voor je lichaam, zoals uitdroging op celniveau en het niet goed kunnen afvoeren van je afvalstoffen. Langdurige uitdroging kan zelfs leiden tot reumatoïde artritis, migraine, obesitas, aambeien, borstkanker, longtuberculose, nierstenen, sinusitis en baarmoederkanker!

Dus help je lichaam door het drinken van voldoende zuiver en gezond drinkwater na het ontwaken zodat je lichaam gehydrateerd blijft gedurende de dag.

Hoe kan ik dit ochtendritueel uitvoeren?

Dit ochtendritueel is een beproefde methode voor het behandelen van aandoeningen, menstruele stoornissen, en aandoeningen aan het oog. Je voelt je beter gaande de dag als je dit ritueel van waterzuivering uitvoert.

 • Drink ongeveer 4x 160 ml water direct na het wakker worden, ook voor het tandenpoetsen op een lege maag.
 • Eet vervolgens de eerstvolgende 45 minuten niets.
 • Drink water 30 minuten voor het eten, maar niet tijdens het eten of in de 2 uur die volgen naar het eten van je ontbijt, lunch en diner.
 • Als het niet lukt om 4 glazen te drinken op je nuchtere maag, begin je met 1 glas en bouw je het zo uit.

Wat doet het water drinken met mijn lichaam

 1. het helpt het lichaam met het ontdoen van gifstoffen
  Als je water drinkt, helpt dit op een natuurlijke wijze met de beweging van je darmen ‘S Nachts, herstelt je lichaam herstelt zichzelf en zal het lichaam automatisch ontdoen van gifstoffen. Als je water drinkt op je nuchtere maag in de ochtend, is het makkelijk voor je lichaam om zich te ontdoen van schadelijke toxines, waardoor je lichaam zich fris en gezond voelt. Het drinken van voldoende schoon water kan helpen bij het verhogen van de productie van de spiercellen en het aanmaken van nieuwe bloedcellen.
 2. het verbetert de stofwisseling
  Het drinken van water op een lege maag kan je stofwisseling met ten minste 24% verhogen. Een verhoogde stofwisseling betekent een betere spijsvertering. Het is daardoor eenvoudiger om een dieet of eetwijze vol te houden, je lichaam zal de voeding sneller verteren. Direct drinkwater na het ontwaken zuivert de dikke darm, waardoor het makkelijker word om voedingsstoffen op te nemen.
 3. versterkt gezond afvallen.
  Als je water drinkt in de ochtend op een lege maag, zal je al je gifstoffen uitscheiden en het zal je spijsvertering verbeteren. Je hebt minder hongergevoel en het gevoel van cravings zal verminderen. Hiermee zal gewichtstoename veroorzaakt door te veel eten voorkomen worden.

1 comments

 1. Dit is idd een heel goeie tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Bekijk onze veel gestelde vragen.