fbpx
Stel er komt op een dag geen water meer uit de kraan? Al snel zullen dan ook de flessen water in de winkel uitverkocht zijn, en dan? En stel dat dit bijvoorbeeld een week of langer gaat duren, handig om dan toch gezond drinkbaar water te hebben?!

Het zou natuurlijk prettig zijn als je dan kunt voor jezelf en eventueel je gezin kunt zorgen zorgen. Dat kan op een eenvoudige manier met 1 van onze waterfilters, deze kan natuurlijk kraanwater filteren, wat erg verstandig is omdat er steeds meer ongewenste zaken in voorkomen. Maar ook regenwater of gewoon water uit de sloot, is dat niet handig?

Gemiddeld drinkt een mens 2 liter water per dag drinken om gezond te blijven. Je kunt eigenlijk niet zonder water maar 3 dagen is wel echt de max. Je hebt echter meer nodig omdat je natuurlijk ook gaat koken, de wasmachine gebruik en gaat douchen. In geval van nood, als er geen water meer uit de kraan komt, heb je per persoon 2 liter water nodig om te drinken en 1 liter voor je hygiëne per dag. Wij zijn met zijn vieren dat is toch 12 liter per dag.

Water preppen voor noodsituaties

Preppen is een hip woord. Een prepper is iemand die zich voorbereidt op een noodsituatie, dat kan dus van alles zijn. Het komt eigenlijk van het Engelse woord prepare, je voorbereiden op… Schoon drinkwater is stap nummer 1 om te kunnen overleven een waterfilter is dus eigenlijk een must have, vooral het type waarmee je uit elke sloot of regenton veilig kan drinken.

Je kunt dus drinkwater maken uit regenwater, grondwater of slootwater, dat klinkt natuurlijk geweldig maar hoe doe je dat dan? Het is hip om steeds meer zelfvoorzienend te zijn en daar valt drinkwater ook onder dus waarom zetten we regen- of slootwater niet in om als drinkwater? Regenwater opvangen en hergebruiken is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien bevat het minder kalk en zout en dus geschikter voor je planten dan kraanwater.

Maar hoe vang je regenwater op en kan je regenwater filteren tot drinkwater?

Het is belangrijk dat het opgevangen water niet te lang stilstaat en ook niet te warm wordt door de zon. Verder is het handig dat je het regenwater grof filters, door bijvoorbeeld een zeef, zodat er niet allerlei takjes en blaadjes in je waterfilter terecht komen. Dit is op zich geen probleem maar voorfiltering werkt gewoon sneller.

Vervolgens is het vrij eenvoudig, je haalt het water uit bijvoorbeeld je regenton en je giet het water boven in onze waterfilters en het komt er vervolgens schoon en gezond als drinkwater onderuit. Het enige dat je wat vaker moet doen is, de keramische witte filter die bovenin zit, schoonmaken omdat er wat vaker sediment in regen of slootwater zit. Dit doe je eenvoudig met een sponsje, je haalt de filter voorzichtig er uit, even afspoelen en vervolgens terugplaatsen.

Er wordt wel eens gezegd dat je op moet passen om niet teveel regenwater te drinken, omdat regenwater geen mineralen bevat, maar dat is in onze waterfilters niet het geval, want die bevatten mineraalstenen die de mineralen op een natuurlijke manier aan het water afgeven.

Slootwater filteren tot drinkwater

Dat klinkt erg onwaarschijnlijk! Van slootwater gezond drinkwater maken. Toch is het mogelijk…..en dat zonder elektrische aansluiting. Onze waterfilters hebben een unieke methode om het water te filteren en te vitaliseren. Er wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht, het water sijpelt op natuurlijke wijze langzaam door de filters heen en wordt onderweg ook nog gemineraliseerd en gevitaliseerd, vitaliseren hersteld de structuur van water, naar zijn natuurlijke toestand. Het werkt eigenlijk het zelfde als hierboven beschreven voor het regenwater, je kunt het slootwater, mits grof voorgefilterd, boven onze waterfilters doen en komt er als gezond drinkwater onder uit.